M E N U
      BOOKMARK SITE     
   H o m e

G r a d    K l j u č
   Ključ danas
   Historija grada
   Geografski položaj
   Infrastruktura
   Stanovništvo
   Ključke razglednice

Z a b a v a
   Ključ Caffe
   C   h   a   t
   F o r u m

G a l e r i j a
   Foto album Ključa
   Stari grad
   Ključ ljeta 2004
   Ključ noću
   Ključke ljepote
   Regata   2004
   Skokovi 2004
   Teferič na Sani
   Zima u Ključu
   Ključ Info Team 2004

Radio  Ključ
   Naš radio
   Programska šema
   Cjenovnik reklama
   Tehnička podrška

R a z n o
   Vaša pisma
   Poznati Ključani
   Ključki adresar
   Ključani u svijetu
   Linkovi
   Važniji telefoni
   Imenik organizacija
   Poslovni imenik
   Knjiga gostiju

     
   A  r  h  i  v  a

     
   Ključ Info Team

Naši saradnici
   Filips Web Design
   Free BiH
   Ključ Home Page
   MSŠ Omer FILIPOVIĆ
Ključ Info Team

Sulejman FILIPOVIĆ - CUNI 
Eldar ŠEHIĆ - ŠANER
Alija KIŠEVIĆ - ČIKO  
Vernes MUSLIMOVIĆ - VESOA P R I L    2 0 1 1
Posjet delegacije iz BiH gradu Štokholmu

     U periodu od 05.-08. aprila 2011.god. Odsjek za dobrovoljni povratak – Odjel za obrazovanje Grada Štokholma organizovao je studijsku posjetu, Švedskoj tj. gradu Štokholmu, za predstavnike 6 općina iz Bosne I Hercegovine, u kojima djeluju Centri za loklani razvoj i dijasporu: Goražde, Srebrenica, Ilijaš, Ključ, Teslić te grada Banja Luka. Delegacije pomenutih općina sačinjavali su društveni vodiči uposleni u kancelarijama Centara za lokalni razvoj i dijasporu i predstavnici lokalnih uprava, načelnici i pomoćnici. Delegaciju iz Opštine Ključ sačinjavali su Šefika Muratagić, društveni vodič Centra za lokalni razvoj i dijasporu Ključ , načelnik Općine Ključ Mr.sci. Osman Ćehajić i pomoćnik Općinskog načelnika za podršku upravi Hamdija Dučanović
     Cilj studijskog posjeta bio je rezimiranje dosadašnje ali i dogovor oko nastavka buduće suradnje na programu dobrovoljnog povratka i reintegracije građana Bosne i Hercegovine iz Švedske u Bosnu i Hercegovinu.
     U sklopu protokolarnih aktivnosti predstavnici općina su sa koordinatorom Odjela za dobrovoljni povratak u Štokholmu Eminom Krzović posjetili Ambasadu BiH u Švedskoj, a domaćin je bio ambasador BiH u Švedskoj Darko Zelenika. Ambasador Zelenika je u svom obraćanju istakao dobru suradnju kako sa Švedskim institucijama, Biroom za povratak, tako sa klubovima i udruzenjima nasih građana u Švedskoj ali i izrazio svoju spremnost, ličnu ali i osoblja ambasade, da uloži dodatni napor kako bi pomogao procesu dobrovoljnog povratka u Bosnu i Hercegovinu. Istog dana upriličen je prijem u Gradskoj upravi za obrazovanje Grada Štokholma a delegaciju je primio Načelnik Gradske uprave za obrazovanje Thomas Persson. Na prijemu je razgovarano o nastavku saradnje između Gradske uprave za obrazovanje, u čijem je sastavu i Biro za dobrovoljni povratak, o problemima ali i daljoj podršci i saradnji na temu dobrovoljnog povratka i reintegracije BH građana iz Švedske u Bosnu i Hercegovinu, ali i pružanju pomoći reformi obrazovnog sistema u Bosni i Hercegovini, tj. prenošenju iskustava i dobre prakse Švedskog obrazovnog sistema. Društveni vodič Šefika Muratagić je bila inicijator ove ideje i predložila da se u Općini Ključ tj. Unsko Sanskom kantonu realizuje ovaj projekat, kao pilot projekat, što je načelno i prihvaćeno.

     U sklopu ovog studijskog putovanja održana je i Konferencija koja je za cilj imala rezimiranje dosadašnje saradnje između Odsjeka za obrazovanje tj. Biroa za dobrovoljni povratak Grada Štokholma i Bosne i Hercegovine po pitanjima dobrovoljnog povratka i reintegracije. Na konferenciji su bili prisutni Ambasadori Srbije, Somalije, Iraka i Bosne i Hercegovine, Uprave Grada Štokholma, Migracionog zavoda Švedske, Ministarstva vanjskih poslova Švedske, niza Udruženja koja okupljaju građane iz Bosne i Hercegovine, Iraka i Somalije u Švedskoj, kao i drugih institucija. Prisutnima su se obratili gđa. Emina Krzović koordinator Biroa za dobrovoljni povratak, Ministar za obrazovanje, Grad Stokholm Lotta Edholm, Direktor gradske uprave Thomas Persson, U ime Migracionog zavoda Švedske Anders Perts, te ispred Općina Bosne i Hercegovine Načelnica odjela za društvene djelatnosti Grada Banja Luka gđa. Ljilljana Radovanović i predstavnik općine Srebrenica, a u ime Centara za lokalni razvoj i dijasporu Bosne i Hercegovine, društveni vodič Šefika Muratagić.

     Tokom boravka u Švedskoj delegacija se susrela sa predstavnicima Iračke organizacije “Tilvaxt Irak Gruppen”, kao i predstavnicima Somalijskih udruženja u Štokholmu. Sa ovim udruženjima razgovarano je o stvarnju mreže, prenošenju iskustava u radu sa povratničkim slučajevima, kancelarija Centara za lokalni razvoj i dijasporu iz Bosne I Hercegovine navedenim Udruženjima, planiranju i pripremi posjete Iračke i Somalijske delegacije Centrima za lokalni razvoj u Bosni i Hercegovini. Predstavnici pomenutih organizacija izrazili su želju da vide kako se to u praksi odvija dobrovoljni povratak i sam model koji je jedinstven u svijetu, jer i sami imaju veliki broj izbjeglica iz Iraka i Somalije koji čekaju na povratak.
     U okviru posjete, gosti iz Bosne i Hercegovine su uz usluge turističkog vodiča, imali priliku obići Grad Štokholm i upoznati se sa istorijskim i turističkim potencijalima Grada Štokholma. Na kraju, upriličena je i posjeta Udruženju Bosanaca i Hercegovaca u Štokholmu - ''Neretva''. Uz srdačno druženje, članovi navedenog Udruženja predstavili su svoj odlično organizovan rad i aktivnosti, a u ime Grada Štokholam – Biroa za dobrovoljni povratak i Centara za lokalni razvoj i dijasporu, obratile su se Gđa. Emina Krzović i Šefika Muratagić; prezentirale dosadašnji rad ovih institucija na programu dobrovoljnog povratka, mogućnosti koje se nude i pozvale na suradnju i rad u partnerstvu
     Studijska posjeta Švedskoj bila je od velikog značaja i za Opštinu Ključ, ali Unsko Sanski kanton i regiju sjeverozapadna BiH, s obzirom na to da veliki broj građana ove Općine Ključ I regije, boravi u Švedskoj. To je ujedno bila prilika da se rezimira dosadašnja suradnja, razmjene međusobna iskustva i usvoje nova znanja te dogovori model i uspostave kontakti za buduću suradnju, olakša komunikacija naših građana udijaspori sa lokalnim zajednicama iz kojih dolaze, njhov povratak I reintegracija ali i moguća ulaganja naših sugrađana u lokalne zajednice.

Informacije:  Šefika Muratagić
DV CLDD KljučVeliki medvjed polomio košnice

        Veliki sivi medvjed polomio je trideset košnica u vlasništvu Huse Balagića, u ključkom selu Balagića Brdo, na obroncima Grmeča. Vlasnik kaže da u trenutku događaja, u subotu, nije bio na svom imanju, te da je po povratku zatekao tragove medvjeda i uništene košnice.
        "Izgleda da su pčele napale i izbole zvijer, jer mi izgleda da su košnice uništene u nastupu velikog bijesa", kazao je Balagić. Dodaje da je u posljednjih nekoliko sedmica medvjed nekoliko puta viđen na obroncima iznad sela, te da su mještani uplašeni za svoju imovinu.
       "Većina ljudi drži stoku ili košnice s pčelama. Strah nas je da bi se ovakvi napadi mogli nastaviti", zabrinuto dodaje Balagić.
        Sličan problem s medvjedom posljednjih nekoliko mjeseci imaju i mještani sela Crnomarkovići u općini Sanski Most. Prema riječima lovaca, zbog zakonske zabrana odstrela ovih životinja u posljednjih desetak godina došlo je do značajnog povećanja njihovog brojnog stanja. Pretpostavlja se da su medvjedi nedavno izašli iz zimskog sna te da su sada u potrazi za hranom kako bi nadoknadili gubitak težine tokom zimskog perioda.

Informacije:  Nezavisne novine

SPISAK DONATORA
akcije prikupljanja sredstava za kupovinu
sanitetskog vozila za Dom zdravlja Ključ

U ime organizatora akcije, zaposlenih u Domu zdravlja i svih gradjana Ključa zahvaljujemo se donatorima.

 Nijaz Zukanovic 30000    DET ISLAMSKE FELLESSKAP
 BOSNIA OG NORGE
4000
 Fuad Huskic 5000    Isak i Adeleta Ikeljic 4000
 Ahmo i Edo Karajlic,
 Dina i Esad Bratic
2500    Mirela Zukanovic Arnautovic
 Almir Arnautovic
4500
 Neska Klipanovic 2042    Samir Harambasic 2500
 Muhamed Sehic 3000    Rufad Delalovic 3000
 Esad i Elvedina Bratic
 Alma i Edin Karajlic
2000    Cazim Dedic 2000
 Selim Cehajic 2000    Ferid Talic i prijatelji 1600
 Cerim Dervisevic 1600    Mirsad i Suada Zukanovic 1500
 Fedad Gonilovic 2000    Sajim Mujezinovic 1500
 Sejad Husic
 Samir Omerovic
1383    Mirzet Kozarac 1218
 Mehmed Hrustic 1200    Dijana i Emir Huskic 1000
 Jasmina i Avdo Delic 1000    Almir i Jasna Lucicanin 1000
 Edis i Sabina Ribanovic 1000    Husnija Sistek 1000
 Emsud Foric 1000    Amra Kanjesic
 Mehrudin Kvrgic
1000
 Mirsad Sistek 1000    Namir Comic 1000
 Mirza Coric 1000    Ismet Pobric 1000
 Elvis Nezic 1000    Adnan Zukanovic 1000
 Senad Foric 1000    Enes i Zahida Coric 1000
 Zahida Harambasic 1000    Mehmed Dzafic 1000
 Esad Burzic 1000    Mirsada Cuskic Trkic 1000
 Ifet Fazlic 1000    Ahmet Muherina 1000
 Sakib Jakupovic 1000    Mirsad i Emila Cemal 811
 Damir Kozarac 795    Sejad (Carli)
 Nermina Husic
759
 Merima Mulalic 700    Ismet Hodzic 600
 Enisa i Ahmet Becic 591    Mirel i Rusmina Filipovic 560
 Mirsad i Fadila Filipovic 560    Hamdija i Hajra Krantic 560
 Emsud i Safija Krantic 560    Dursum i Diana Sadikovic 560
 Damira Hadzic Ivanovic 558    Said Dizdarevic 517
 Ramiz Sehic 500    Endjad Hodzic 500
 Elvedina Bratic 500    Adnan i Zehra Lupic 500
 Mumin Sistek 500    Jasmin Delic 500
 Fadil Gonilovic 500    Dulesuma Omerovic Zukanovic 500
 Edin i Alma Karajlic 500    Sefika Glamocak 500
 Samira Dedic 500    Enes i Edisa Mahic 500
 Edis i Sabina Ribanovic 500    Ejub Dizdar 500
 Ferid Ticevic 500    Dzafer Dizdarevic 500
 Senad Mistric 500    Muji Muhedinovic 500
 Velid Bajramovic 500    Emil Muherina 500
 Ervin Bukvic 500    Sadeta Kozarac 400
 Cazim i Refija Jakupovic 408    Alen Krusnic 400
 Esma i Dzevad Mistric 395    Edin Mezit 300
 Fahro Sistek 300    Amela i Emir Keranovic 300
 Sanela i Mirza Jakupovic 300    Belmina, Armin i Zlatan Sistek 300
 Dolores Didovic Brox 300    Edin Bahtagic 296
 Ifeta Bahtagic 244    Edin i Irma Skocic 231
 Denis Puskar 200    Selajdin Kastanjeva 200
 Nijaz Delic 200    Safurudin Mahic 200
 Emir Delic 200    Salko Smajic 200
 Nibea Turusek 200    Kerim Canovic 200
 Zvonko i Merima Brkic 200    Edhija Mahic 200
 Mehmed Topic 200    Ejad Pirija 200
 Nihad Bahtagic 161    Mona Gjessingen 100
 Azrudin Bahtijaragic 100    Safija i Mehmed Obradovac 73
 Emie Huskic 1000    Suada Kestic 1000
 Muharem Filipovic 1000    Enes Krnjic 1000
 Olivera Milovanovic 500    Admir Nezic 500
 Paoli og Marit Turunen 200  

SPISAK DONATORA SA DONACIJAMA DOSTAVLJEN NAM JE NA OBJAVLJIVANJE OD STRANE ORGANIZATORA AKCIJE. MOGUĆE GREŠKE U GORNJOJ TABELI OTKLONIĆEMO SAMO NA ZAHTJEV ORGANIZATORA.

   Kljuc, 25.  april 2011Novi vjetrovi u privredi naše općine

     Stvari u Ključu su se konačno počele pokretati sa mrtve tačke.
     U ponedjeljak je u zgradi Vlade USK-a, uz prisustvo punog sastava Vlade na čelu sa kantonalnim premijerom Hamdijom Lipovačom upriličeno potpisivanje sporazuma sa firmom Skontoprom koja će time ući u objekt fabrike Sanotaf na Zgonu i u proizvodnji zaposliti značajan broj Ključana.
Zadrugari su pristali pokrenuti stečaj

     Pored ovoga, stvari su se počele rješavati i u zemljoradničkoj zadruzi Ključ. Naime jučer je održana skupština zadrugara na kojoj su prisustvovali resorni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Emdžad Galijašević, kantonalni zastupnik Nedžad Zuaknović, općinski načelnik, službe i predsjednik kluba poslanika SDA u općinskom vijeću Elvir Risović s ciljem rješavanja pitanja ove zadruge.
     Zadrugari su pristali pokrenuti stečaj a ovu odluku će ministarstvo proslijedili vladi kako bi se pokrenuo stečajni postupak, očistila dugovanja i zadruga dijelom revitalizirala te stavila u službu poljoprivredoj proizvodnji. Predstavnici vlasti pozdravili su ovu odluku i kazali kako će se založiti da se ovaj stečajni postupak što brže okonča.

Informacije:  Radio Kljuc
Donirano sanitetsko vozilo Domu zdravlja

     Humanitarnim aktivnostima naših sugrađana nema kraja. To nam pokazuje i primejr Nijaza Zukanovića i Mirele Zukanović - Arnautović koji su zajedno pokrenuli humanitarnu akciju "Dom zdravlja Kljuc 2010"! Oni su u Norveškoj organizovali akciju prikupljanja sredstava kojima su ključkom domu zdravlja donirali opremljeno sanitetsko vozilo. U ovoj akciji učestvovalo je više od stotinu naših državljana iz svih krajeva BiH a koji trenutno borave u Norveškoj.
    Naši sugrađani iz inostranstva ovim žele doprinijeti svojoj zajednici i unaprijediti usluge doma zdravlja prema pacijentima. U ovoj akciji kupljeno je ambulantno mercedesovo auto. Akcija je trajala oko pola godine a odazvalo se preko 100-inu učesnika koji su donirali novac a samo na fejsbuk grupi za ovu humanitarnu akciju je vise od 245 članova. Akcija koja je uspješno završena dobila je i svoj epilog. Organizatori akcije danas su svečano uručili sanitetsko vozilo ključkom Domu zdravlja.

(SPISAK SVIH DONATORA OBJAVLJUJEMO NAKNADNO )

Informacije:  Radio Ključ


 

Akcija ''Proljetnog čišćenja grada'' uzela maha

     U okviru akcije ''Proljetnog čišćenja grada i urbanih dijelova mjesnih zajednica općine Ključ'' urađen je i akcioni plan čišćenja u mjesecu aprilu. U ovu akciju uključene su sve mjesne zajednice, kućni savjeti, javna preduzeća, eko udruženja i sami građani. Vatrogasna jedinica ima za obavezu obići krovove i šupe u zgradama i kolektivnim smještajima.
     Mještani Biljani očistili su putni pojas u Rijeci a vršene su akcije čišćenja i u Sanici, u kojoj je odnedavno stalno zaposleno jedno lice na čišćenju i uređenju parkova i ulica. Predstoji još nabavka i sadnja proljetnog cvijeća. U toku su i nabavke klupa i korpi za smeće.

          - Akcije na čišćenju odvijaće se i u gradskim područjima oko mosta, na Lukama, Mehmedagićima, na putu za Humiće kod pilane – kazao nam je Rufad Čajić koordinator ovih aktivnosti.
     Juče je odrađena velika akcija čišćenja putnih pojasa M5 od Velagića do Klenovca i puta M15 od Ramića do Peći. Na ovoj akciji bili su uključeni radnici Šumarije Ključ i članovi lovačkog udruženja Srna Grmeč, lovačkih sekcija Velagića i Krasulja te omladinski savez mjesne zajednice Krasulje.

   KRATKE VIJESTI
  


Održano je kantonalno takmičenje iz fizike

      Prije dva dana u Fajtovcima kod Sanskog Mosta održano je kantonalno takmičenje iz Fizike za učenike osnovnih škola. Osnovna škola Ključ već tradicionalno ostvaruje najbolje rezultate i jedna je od najuspješnijih škola u kantonu. Na takmičenju za učenike osmih razreda osmogodišnje škole prvo mjesto zauzeo je Hodžić Adis učenik 8B razreda.
     Kod učenika na sedmih razreda prvo mjesto također pripalo je našoj školi a najbolji je bio učenik Avdić Sabahudin a Hadžić Bakir zauzeo je peto mjesto i oni će učestvovati na federalnom takmičenju.
      Danas će se održati općinsko takmičenje iz naučno – tehničkog stvaralaštva a domaćin je osnovna škola Velagići.

Informacije:  Radio Ključ     Kljuc, 18.  april 2011Privrednici donirali kombi Osnovnoj školi Velagici

     Udruženje privrednika naše opcine u petak je urucilo vrijednu donaciju osnovnoj školi Velagici. Prema rijecima direktorice ove škole Majde Koljic na inicijativu kljuckog poduzetnika Elvira Risovica pokrenuta je akcija u kojoj je za kratko vrijeme prikupljeno oko 20.000,00 KM donatorskih sredstava od kojih je kupljen kombi za prijevoz ucenika.
     Novonabavljeni kombi sa petnaest sjedišta svecano je urucen školi na upotrebu a njime ce se prvenstveno prevoziti oko 30 ucenika koji žive od cetiri do sedam kilometara od škole.

Informacije:  Radio Kljuc


 

Saglasnost za prostorije Sanotafa

     Vlada Unsko sanskog kantona je na zadnjoj sjednici održanoj krajem prošle sedmice dala saglasnost na tekst Ugovora tvornici Sanotaf za iznajmljivanje prostorija preduzecu Skontoprom iz Prijedora na duži period a potpisivanje ugovora sa vlasnicom Skontoproma ocekuje se ove sedmice.
     Vlada je na ovoj sjednici usvojila još nekoliko važnih odluka, poput one o aktiviranju sredstava revolving fonda za nabavku visokosteonih junica. Vlada je Direkciji za ceste ciji je plan rada za ovu godinu usvojen kao i resornom ministarstvu dala rok od 45 dana za izradu srednjerocnog plana razvoja regionalnih cesta kako bi se konacno u putne komunikacije USK uvelo reda.

 


 

Pocasti poginulim borcima Armije Republike BiH

     Ucenjem fatihe i odavanjem dužne pocasti poginulim borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine na centralnom šehidskom mezarju u Kljucu obilježena je devetnaesta godišnjica od formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine. Ovom obilježavanju prisustvovali su brojni gradani, vjerski službenici te predstavnici javnog i kulturnog života opcine.
     U organizaciji borackih udruženja, na gradskoj plaži Alina luka upriliceno je druženje veterana rata kao i razna sportska takmicenja. U okiru obilježavanja dana Armije, na sportskim igrama za rane vojne invalide, održana su takmicenja u streljaštvu i šahu. Najbolji u šahu bili su Ramadan Krivic koji je osvojio prvo mjesto, drugi je bio Senad Bender a treci Emil Bender. Ustreljaštvu je najbolji bio Edin Domazet, drugo mjesto je osvojio Fikret Šljivar a treci je bio Ramadan Krivic.

 
Kljucani posjetili otvoreni parlament BiH

     U organizaciji udurženja Kljuc buducnosti te uz podršku USAID-a za više od pedesetero mladih iz Kljuca organizovana je posjeta otvorenom parlamentu BiH. Ovoj studijskoj posjeti ucestvovali su ucenici, clanovi Cvitasa naših škola, mladi predstavnici politickih partija i omladinske organizacije Kosmos. U centru za posjetioce ucenicima je održana multimedijalna prezentacija o istoriji, znacaju i osnovnim funkcijama najvišeg zakonodavnog tijela BiH a domacin Otvorenog parlamenta bila je poslanica ispred SBB stranke Ismeta Dervoz.
    Mladi kljucani su pored državnog, posjetili i federalni parlmaent te razgovarali i sa poslanikom iz Unsko sanskog kantona u federalnom parlamentu Mladenom Lomicem i sekretarom parlamenta Izmirom Hadžicem.

Informacije:  Radio Kljuc


 

Medžlis IZ Kljuc priredio manifestaciju Dani mekteba

     Medžlis islamske zajednice Kljuc jucer je priredio manifestaciju Dani mekteba koja je održana u Domu kulture. Ovoj manifestaciji prisustvovao je veliki broj posjetilaca, roditelja, zvanica,, predstavnika javnog života našeg grada te reis-ul-ulema islamske zajednice BiH Mustafa ef.Ceric.
     Na ovoj manifestaciji nastupila su djeca iz svih džemata koji su kroz igrokaze i ucenje Ilahija prezentirali steceno znanje. U toku prošle godine bilo je 800 upisanih polaznika mektebsske nastave a na kraju mektebske nastave u svim našim džematima izišo je 670 polaznika. U prošloj godini po prvi put organizovana je mektebska nastava za odrasle, što se pokazalo opravdanim jer je veliko interesovanje odraslih polaznika. U mektebskoj 2010/11 ima 63 polaznika pohadaju nastavu za odrasle koja je organizirana u šest džemata.

   VIJESTI IZ SPORTA
  


Odbojkašice poražene u Kaknju

      Odbojkašice Kljuca su u zadnjoj ovosezonskoj utakmici 1. federalne lige poražene u Kaknju sa 3 naprema 0 u setovima, od ekipe istoimenog domacina. Tako su naše odbojkašice sezonu okoncale na pretposljednjem mjestu na tabeli sa devet bodova. Odbojkašice Kljuca su u prethodnom kolu na domacem terenu pobjedom obezbijedile opstanak u ligi.

Nogometaši Kljuca poraženi

     Nogometaši Kljuca poraženi su na gostovanju u Sanskom Mostu od ekipe Podgrmeca sa minimalnim rezultatom od 1 naprema 0. NK Kljuc u narednom kolu docekuje ekipu Bratstva. Kadeti i juniori Kljuca igrali su neriješeno u Velikoj Kladuši sa Krajišnikom. Kadeti su igrali 2:2 a juniori 1:1. Naš kantonalni prvoligaš Bajer je od ekipe Izacica poražen sa 4 naprema 0. U narednom kolu Bajer docekuje ekipu iz Kamengrada. Sanicki Omladinac bio je slobodan u ovom kolu.

Informacije:  Radio Kljuc  
Promocija singla Zije Bajrića

       Naš sugradjanin Zijo Bajrić upravo je završio snimanje singla ''Pomozite meni'' za koji je tekst napisao njegov brat Sabit Bajrić a muziku Nenad Nikolić Patalo.
       Ispod ovog priloga ovjavljujemo i video prezentaciju sa You Tube a kako smo obavješteni Zijo uskoro namjerava krenuti na promotivnu turneju po USA i Kanadi.   Ključ, 9.  april 2011KLJUČANKA LEILA BEČIĆ
MISS UNSKO-SANSKOG KANTONA 2011

    U petak veče , 08.04.2011 u klubu Hemingway u Cazinu držao se izbor Miss USK-a za Miss Bosne i Hercegovine 2011 godine. Učestvovale su djevojke iz svih gradova kantona. Dvadeset prelijepih djevojaka koje su se natjecale za titulu najljepše našeg kantona prošetale su se na pisti, pored standardnog u kupaćim kostimima, večernjim haljinama, i u vjenčanicama.
     Na kraju večeri proglašene su Miss Unsko Sanskog kantona, prva i druga pratilja. Za drugu pratilju žiri je odabrao Amelu Sinanović iz Sanskog Mosta, lenta prve pratilje uručena je Ajli Ćatić isto iz Sanskog Mosta, a titulu Miss Unsko-Sanskog kantona ponijela je Leila Bečić učenica III razreda gimnazije iz Ključa   Ključ, 1.  april 2011Konobar Iz Ključa NIJE dobio 18 milijuna na lotu

    Amir (šilo) Mraković, Konobar Iz Ključa, sretni je dobitnik 17.987.145,23 kuna na Hrvatskoj lutriji.

Informacije:  Novosti24


IZGLEDA DA SMO I MI NASJELI NA VIJEST KOJA JE OBJAVLJENA NA PORTALU NOVOSTI24.NET A KOJU JE PRIPREMIO KAO PRVOAPRILSKU ŠALU VJEROVATNO NEKI AMIROV PERIJATELJ.
U ŽELJI DA POSJETIOCE SITE UPOZNAMO SA ŠTO VIŠE INFORMACIJA IZ NAŠE SREDINE VIJEST JE BEZ PROVJERE OBJAVLJENA I NA OVOM MJESTU.
JAKO NAM JE ŽAO UKOLIKO JE NEKO OD NAVEDENIH ZBOG
OVE PRENESENE INFORMACIJE IMAO NEKIH NEUGODNOSTI.
POSEBNO SE IZVINJAVAMO AMIRU MRAKOVIĆU.
DA BI SE VRATITLI OPET NA ARHIVU KLIKNITE OVDJE

 

Copyright by Filips Web Design & Kljuè Info Team - 2004.         -->        All rights reserved.    Powered by freebih.com network