M E N U
      BOOKMARK SITE     
   H o m e

G r a d    K l j u č
   Ključ danas
   Historija grada
   Geografski položaj
   Infrastruktura
   Stanovništvo
   Ključke razglednice

Z a b a v a
   Ključ Caffe
   C   h   a   t
   F o r u m

G a l e r i j a
   Foto album Ključa
   Stari grad
   Ključ ljeta 2004
   Ključ noću
   Ključke ljepote
   Regata   2004
   Skokovi 2004
   Teferič na Sani
   Zima u Ključu
   Ključ Info Team 2004

Radio  Ključ
   Naš radio
   Programska šema
   Cjenovnik reklama
   Tehnička podrška

R a z n o
   Vaša pisma
   Poznati Ključani
   Ključki adresar
   Ključani u svijetu
   Linkovi
   Važniji telefoni
   Imenik organizacija
   Poslovni imenik
   Knjiga gostiju

     
   A  r  h  i  v  a

     
   Ključ Info Team

Naši saradnici
   Filips Web Design
   Free BiH
   Ključ Home Page
   MSŠ Omer FILIPOVIĆ
Ključ Info Team

Sulejman FILIPOVIĆ - CUNI 
Eldar ŠEHIĆ - ŠANER
Alija KIŠEVIĆ - ČIKO  
Vernes MUSLIMOVIĆ - VESOJ U L I    2 0 1 1


   Ključ, 18.  juli 2011
Marš ''Put spasa'' krenuo prema Bihacu


 

     Grupa od tridesetak članova uglavnom mještana Biljana jutros je krenulo pješke prema Bihaću. Ovaj treći po redu pješački marš pod nazivom ''Put spasa'' organizuje se u okviru obilje- žavanja genocida u Biljanima kao i u čast svima koji su poginuli na ''Putu spasa''. Učesnici marša Put spasa pješačiće puna tri dana a četvrtog je planiran dolazak u mjesto Jezero u općini Bihać.
    Oni će prevaliti put dug 120 kilometara a za učesnike je obezbjedena logistička podrška.
    Medu njima je ove godine po prvi put i jedna žena a riječ je o g-di Rufidi Omanović koja se odlučila na ovaj dug i naporan put u spomen na stradale tokom rata u periodu '92-'95 godine.


 
------------Prve sportske igre mladih BiH za USK


Naši šampioni
Gonilović Haris i Jašarević Kenan

 
      Protekle sedmice u Bihaću su održane Prve sportske igre mladih BiH za USK. Na sportskim igrama je bilo zastupljeno 10 sportskih disciplina i to: mali nogomet, rukomet, košarka, odbojka na pijesku, tenis, stoni tenis, badmington i šah. Prvog dana takmičenja bili su zastupljeni sljedeći sportovi, stoni tenis, šah, badmington i košarka.
     Što se tiče stonog tenisa učestvovao je i naš STK Sana Ključ koji je imao 6 prijavljenih i to u kategoriji '96. godište i mladi Jašarević Besim, Goni- lović Haris i Gonilovi Mirza i u kategoriji 2000. godište i mladi Jašarević Kenan, Hrnčić Haris i Kalabić Amer.
      Kako smo i navikli na dobre rezultate ni ovaj put uspjeh nije izostao. U kategoriji 2000. godište i mladi prvo mjesto zauzeo je Jašarević Kenan a u kategoriji 1996. godišta 1. mjesto osvojio je Gonilović Haris.
     Njih dvojica će predstavljati naš kanton na završnici sportskih igara mladih koje će se održati u Sarajevu u periodu od 12.8. do 18.8.2011. godine.

 Prilog:  Radio Ključ

   Ključ, 17.  juli 2011
Internacionalna Ključka Regata na rijeci Sani 2011


Ljepota na brzacima Sane


 

     Ovog vikenda održana je i uspješno završena Internacio- nalna Ključka Regata na rijeci Sani. Organizatori ove lijepe manifestacije, Kajak Kanu Klub Ključ, zahvalili su se svima koji su im na bilo koji način pomogli da ista bude uspješno održana.

Prenosimo tekst u cjelosti:

ZAHVALJUJEMO SE SVIM NAŠIM DRAGIM GOSTIMA, PRIJATELJIMA - UČESNICIMA NA OVOGODIŠNJOJ REGATI... SVIM DONATORIMA, SPONZORIMA I SVIMA KOJI SU MAKSIMALNO ULOŽILI SVOJ TRUD DA OVA NAŠA REGATA USPIJE I DA ODRŽI SVOJU TRADICIJU, DA BUDEMO JOŠ JAČI I JOŠ USPJEŠNIJI..... HVALA SVIMA.......

    Mi, urednici ovog web portala želimo da da se, u ime gradjana Ključa, najiskrenije zahvalimo svima koji su na bilo koji način učestvovali na ovoj lijepoj manifestaciji a najviše organizatorima koji su nesebično utrošili dane i dane truda da bi se naš grad najljepše što je moguće predstavio našim gostima.

VELIKO HVALA SVIMA.


Pozivamo istinske zaljubljenike prirode da uzmu učešce na 15. Internacionalnoj Ključkoj Regati na rijeci Sani, koja ce se održati od
15.07-17.07.2011.godine

Program
-Petak , 15.07.2010 godine
18:00 -okupljanje učesnika na gradskoj plaži “Alina luka”-
- 20:00 - druženje organizatora sa gostima i zabavni program-

-Subota ,16.07.2010 godine.
-Start 10:00-
- 10:30- doručak(lunc paket)
- 12:00 -skokovi u vodu učesnika regate-
- 13:30 -kafa na ranču -

-Cilj 17:00- Sokolovo-
- 18:00 -Alina Luka- povratak svih učesnika u kamp,ručak i druženje -
- 20:00 - Zabavni program-

-Nedelja,17.07.2011 godine.
-do 12:00 sati ispracaj gostiju-

Napomena:
Učešce u regati na vlastitu odgovornost!

Osnovne informacije:
Regatu obezbjeduju iskusni kajakaši i ronioci
Kotizacija po učesniku iznosi 20 KM
-Kotizacijom je obezbijedeno:
-doručak i ručak-
-prva pomoc-
-prevoz opreme i učesnika regate-
-sitnije opravke plovila-
-obezbjedenje pilotima (ronioci,kajakaši)
-osiguranje-

Poželjno je da svi učesnici ponesu vlastitu kamp-opremu a postoji mogucnost i sobnog smještaja (ograničen broj).

Ove godine očekujemo cc 1000 učesnika sa preko 100 plovila .
Nadamo se da cete se i vi naci medu učesnicima najveceg rafting karavana u Bosni i Hercegovini i šire.

U toku regate za vas pripremicemo bogat zabavni program.

Rezervacije čamaca i mjesta putem mail ili u šardrvanu na Alinoj Luci. Informacije i prijave na kkk.Ključ©hotmail.com
www.Ključ-raft.org: facebook Kajak kanu klub Ključ, Ključ-rafting na Sani


*********


 


Donacija Domu zdravlja od familije Zukic

 

        Namjenjena novcana sred- stva od 20.000 americkih dolara za otvaranje džamije u Biljanima bracnog para Fatime i Hase Zukic iz Vojica koji se nalaze vec 12 godina u gradu Detroitu, savezna americka država Micigen, nalaze svoju svrhu u institucijama koje se brinu o zdravlju gradana opcine Ključ.
     S obzirom da njihov predvideni novcani iznos od 20.000 dolara nije bio dovoljan da otvore džamiju, bracni par Zukic odlucio je 10.000 dolara donirati Domu zdravlja u Ključu.
       Sekretar doma zdravlja Ključ g. Almir Kovacevic naglasio je da ce ova donirana sredstva biti upotrebljena u rekonstrukciju i opremanje hitne sužbe sa opremom i instrumentima neophodnim za kvalitetniji tretman pacijenata. Prostorije hitne pomoci ovih dana se renoviraju donatorskim sredstvima Vlade Japana.

 


   Ključ, 13.  juli 2011
Zapoceo Deseti memorijalni turnir Izet Avdic


 

     U organizaciji saveza za sport i rekreaciju invalida opcine Ključ u utorak je zapoceo deseti po redu memorijalni turnir Izet Avdic. Na takmicenju se prijavilo više od 60 ekipa u kategorijama za djecu, odrasle i veterane.
     Turnir je otvorio Ahmet Egrlic ministar za boracka pitanja cije je ministarstvo ujedno i glavni sponzor turnira a pocetni udarac izvela je kcerka rahmetli Izeta, Lejla Avdic.
    Ukupni nagradni fond koji ce biti podijeljen najboljim ekipama i pojedincima ovogodišnjeg turnira iznosi 10.000 KM.
    Turnir se odigrava u vecernjim satima na igralištu osnovne škole u Ključu.


Prilog:  Radio Ključ

   Ključ, 12.  juli 2011.Prisjecanje na zlocin i otvorenje džamije u Biljanima

Otvorena nova džamija u Biljanima     Nedjeljni deseti dan mjeseca jula na podrucju naše opcine obilježila je devetnaesta godišnjica stradanja mještana Biljani ali isto tako i svecano otvorenje biljanske džamije, pred više hiljada okupljenih gradana Ključa i gostiju širom BiH kao i odredenih prijateljskih zemalja. Ovu trodnevnu manifestaciju ''Biljani simbol stradanja ali i ponosa'' koja je zapoceta proteklog petka džumom namazom i obilaskom masovnih grobnica posjetilo je više od deset hiljada ljudi.

 

     U subotu je održana tribina, naucni skup na temu dešavanja u bosanskoj krajini u toku rata, gdje su predavanja svako iz svog aspekta održali, izmedu ostalih, prof dr Smail Cekic iz Instituta za istraživanje zlocina i prof dr Mujo Begic.

 

     U nedjelju otvorenju džamije u Biljanima prisustvovali su i brojni predstavnici svih nivoa vlasti i uleme. Prisutnima su se, medu ostalima, obratili opcinski nacelnik, mr Osman Cehajic te ispred vlade Unsko sanskog kantona ministar Ahmet Egrlic, Muhamed ef Salkic generalni sekretar rijaseta, Edhem ef Camdžic banjalucki muftija, Nedžad Grabus muftija ljubljanski te reisul-l-ulema Mustafa ef Ceric.

 

    Cast da otvori džamiju u Biljanima ukazana je glavnom Ključkom imamu Erminu ef Vuckicu kojemu je reis Ceric urucio Ključeve džamije a efendija Vuckic džamiju je otvorio zajedno sa Dursumom ef Derviševicem, Raifom Hodžicem sekretarom mjesne zajednice i hadžijom Ferizom Derviševicem ljudima koji su dali ogroman doprinos pri izgradnji džamije.

 

    „SANA STREET BALL 2011“

Dragi ljubitelji ulicne košarke,

Pozivamo Vas na jedinstven dogadaj u našem gradu i široj regiji "SANA STREET BALL 2011" u organizaciji udruženja "Sana u srcu" koji ce se održati 22.07.2011. godine (petak) sa pocetkom u 18:00. Mjesto održavanja gradsko parkiralište trgovackog centra Konzum, Sanski Most.

SPECIJALNI GOST TURNIRA:
Dževad Alihodžic (nekadašnji reprezentativac BiH)
NAGRADNI FOND: 1000 KM, sistem natjecanja 3+1

+++ NATJECANJE U ŠUTIRANJU TROJKI I ZAKUCAVANJU+++
+++ ATRAKTIVAN SHOW PROGRAM +++

Uplata po ekipi: 40 KM

Prijave ekipa od 11.07. do 21.07.2011. god. na broj tel. : 061/ 458 – 222
GENERALNI SPONZOR: OPCINA SANSKI MOST I KULT MEDIA

ZLATNI SPONZOR: JAHORINA OSIGURANJE

Sponzori:RED BULL,DP MARKETI,HB GLOBAL,AQUARIUS,MELODI,VRHPOLJE PROMET,ECK,INSTALACIJE MURATOVIC,RIBA ZDENA,SARAJEVO OSIGURANJE,GAT,BETON GAL,RESTORAN LOVAC,RESTORAN JELEN,VENEZIA,THE COOL,EMIR ZDRAVLJAK,MEGA CENTAR.


*********

   Ključ, 8.  juli 2011.

 

Biljani – simbol stradanja ali i ponosa

          Danas pocinje trodnevno obilježavanje manifestacija ''Biljani – simbol stradanja ali i ponosa'', godišnjice stradanja bošnjackih civila u Biljanima, sanickoj dolini ali i otvorenje monumentalne džamije, odnosno, jedinstvenog kompleksa mezaristana Biljani, ciji su temelji udareni još 1998. godine.
          Ovaj jedinstveni kompleks, izgraden kao simbol na stradanje mještana sanicke doline pocetkom agresije, sadrži šehidsko mezarje sa 256 stradalih što je zvanicni podatak, turbe – spomen sobu sa ispisanim imenima svih ubijenih mještana i džamijom koja može da posluži kao islamski centar u pogledu prostorija i sadržaja koji ce se moci realizovati. Džamija u Biljanima izgradena je u stilu osmanske arhitekture kao i vecina džamija u BiH i sastoji se od niza višenamjenskih prostorija, dvije munare i molitvenog prostora u kojem su mihrab, mimber i curs kopija onih iz Begove džamije.

          Prema programu obilježavanja manifestaciju ce u petak otvoriti hafiz Ismet ef. Spahic zamjenik reisul-l-uleme, koji ce predvoditi i džumu namaz u džamiji u Biljanima. U poslijepodnevnim satima sutra ce biti uprilicen obilazak lokacija masovnih grobnica Crvena zemlja i Lanište u kojima su pronadene kosti više od 250 bošnjaka Biljani i Sanice. Sutradan navecer predvideno je i vece Kur'ana, u kome ce ucestvovati, medu ostalima hafiz Mensur Malkic i Burhan Šaban kao i dodjela vakufnama vakifima džamije.
          U subotu uz podne namaz bice upriliceno i klanje kurbanskih bikova koje su uvakifili medžlis i džematlije. Potom ce se održati okrugli sto o genocidu nad bošnjacima sa akcentom na bošnjake Biljana. Ucesnici ove tribine izmedu ostalih su prof. dr. Smail Cekic, akademik Muhamed Filipovic, prof. dr. Husein Omerovic, prof dr. Mujo Begic, Enes Salihovic predsjednik udruženja logoraša prof. Omer Filipovic te Murat Tahirovic predsjednik saveza logoraša BiH. U subotu navecer predviden je i mevludski program uz ucešce prof. Dr. Nedžada Grabusa i Džemaludina Latica.
          Centralna manifestacija, obilježavanja godišnjice i otvorenje džamije u Biljanima je u nedjelju od jedanaest sati. Ovom dogadaju prisustvovace brojne delegacije, predstavnici svih nivoa vlasti, politickog miljea, zvanicnici svih muftiluka, islamske vjerske zajednice u BiH, te hafiz Aziz Alili, i reisul-l-ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa ef. Ceric.

 


Biciklisticki maraton
Bihac – Srebrenica 2011

          Jutros je iz Bihaca startovao sedmi po redu biciklisticki maraton Bihac – Srebrenica 2011 u organizaciji kluba Limit iz Bihaca. Više stotina biciklista iz Evrope i Bosne i Hercegovine na svome putu do Srebrenice preci ce 500 kilometara a prvu pauzu i odmor napravice na gradskoj plaži u Ključu danas u podnevnim satima.
          Ove godine medu ucesnicima su i trojica Ključana Almir Muherina, Elvis Ključanin i Nevzad Draganovic clanovi kluba extremnih sportova Fit – Plus Sanica Ključ. Biciklisticki maraton se odvija s ciljem odavanja pocasti svim žrtvama i stradalim u BiH a posebno žrtvama Srebrenice sa parolom ''Da se nikad ne zaboravi i ne ponovi''. Ucesnici biciklistickog maratona ovu dionicu ce preci u tri etape, prvo prenocište je u Jajcu, drugo u Sarajevu i treca u Potocarima gdje ce 11. jula prisustvovati komemoraciji srebrenicke tragedije.
          Svoj doprinos biciklistickom maratonu kao i odavanje pocasti žrtvama, dala je i omladina Krasulja koja je jucer na biciklima prešla dionicu od 30 kilometara.

Prilog:  Radio Ključ
DA BI SE VRATITLI OPET NA ARHIVU KLIKNITE OVDJE

 

Copyright by Filips Web Design & Kljuè Info Team - 2004.         -->        All rights reserved.    Powered by freebih.com network