M E N U
      BOOKMARK SITE     
   H o m e

G r a d    K l j u č
   Ključ danas
   Historija grada
   Geografski položaj
   Infrastruktura
   Stanovništvo
   Ključke razglednice

Z a b a v a
   Ključ Caffe
   C   h   a   t
   F o r u m

G a l e r i j a
   Foto album Ključa
   Stari grad
   Ključ ljeta 2004
   Ključ noću
   Ključke ljepote
   Regata   2004
   Skokovi 2004
   Teferič na Sani
   Zima u Ključu
   Ključ Info Team 2004

Radio  Ključ
   Naš radio
   Programska šema
   Cjenovnik reklama
   Tehnička podrška

R a z n o
   Vaša pisma
   Poznati Ključani
   Ključki adresar
   Ključani u svijetu
   Linkovi
   Važniji telefoni
   Imenik organizacija
   Poslovni imenik
   Knjiga gostiju

     
   A  r  h  i  v  a

     
   Ključ Info Team

Naši saradnici
   Filips Web Design
   Free BiH
   Ključ Home Page
   MSŠ Omer FILIPOVIĆ
Ključ Info Team

Sulejman FILIPOVIĆ - CUNI 
Eldar ŠEHIĆ - ŠANER
Alija KIŠEVIĆ - ČIKO  
Vernes MUSLIMOVIĆ - VESOF E B R U A R    2 0 1 3


Pet osoba uhapšeno zbog
ratnog zločina


 
      Pripadnici Državne agnecije za istrage i zaštitu BiH-SIPA uhapsili su pet osoba zbog sumnje da su počinili ratni zločin protiv stanovništva na području Ključa.
      Po nalogu Tužilaštva Unsko-sanskog kantona jutros su uhapšeni Nenad Bajić i Mladenko Vrtunić iz Prijedora, Milan Lukić iz Banje Luke i Slobodan Dragić iz Gradiške, dok je jučer uhapšen Predrag Bajić također iz Gradiške.
      Oni su osumnjičeni da su krajem 1992. i početkom 1993.godine kao pripadnici Vojske Republike Srpske na području sela Humići, Vojići i Pudin Han učestvovali u ubistvima, silovanju i nečovječnom postupanju.
      Nakon što osumnjičeni budu ispitani, tužilac će Kantonalnom sudu u Bihaću uputiti prijedlog za određivanje pritvora.
      - Istraga u ovom predmetu je u toku, a po njenom okončanju dat ćemo više detalja-, kazao je kantonalni tužilac Jasmin Mesić, a prenosi Justice Report Balkanske istraživačke mreže BiH (BIRN).Ključ, 21. februar 2013.

Prilog:  klix.ba    U saobraćajnoj nesreći smrtno stradala jedna osoba.
 

Saobraćajna nesreća sa tragičnim ishodom U saobraćajnoj nesreći koja se desila ove srijede na lokalnom putu za Humiće kod Sklopa, smrtno je stradala tridesetjednogodišnja Aida Handanović iz Ključa. Do nesreće je došlo usljed neprilagođene brzine i slijetanja putničkog motornog vozila u rijeku Sanu kojim je upravljala nesrećna Aida. Obdukcija je pokazala da je smrt nastala utapanjem – kazala je dežurna tužiteljica Vildana Dedić koja vodi cijeli slučaj.
Podršku pripadnicima Treće policijske uprave pružili su i ronioci Kajak kanu kluba Ključ koji su učestvovali u akciji izvlačenja vozila iz vode. Nesreća se desila gotovo na istom mjestu na kom se prije šest
Dženaza Aidi Handanović obaviće se u petak u 12:45 sati na gradskom mezarju.
Iza Aide su ostali ožalošćeni suprug i sin, te ostala rodbina.
Načelnik Bihaća posjetio općinu Ključ
Zajedničkim nastupom za bolje gradjana


Općinu Ključ i općinskog načelnika Nedžada Zukanovića posjetili su predstavnici općine Bihać, načelnik Emdžad Galijašević sa svojim saradnicima a sastanku je prisustvovao i predsjedavajući općinskog vijeća Fahrudin Ćemal. Dva načelnika su razgovarali o onim problemima koji su zajednički svim lokalnim sredinama kao i unapređenju saradnje dvije općine.
      Pored općine Ključ predstavnici općine Bihać juče su posjetili i općinu Sanski Most. Načelnik Ključa prof. Nedžad Zukanović preuzeo je na sebe obavezu da u narednom periodu aktivira kolegij načelnika Unsko-sanskog kantona i bude prvi domaćin tom zajedničkom sastanku.

     
      - Ovo je prva posjeta jednog načelnika ili bilo kojeg zvaničnika sa našeg kantona i meni je drago što je danas moj prijatelj Emdžad došao meni u posjetu. Mislim da je ovo je jedan korak gledanja unapred i korak dobre saradnje i mislim da mi ovu praksu trebamo proširiti na Kanton i da nastavimo praksu okupljanja svih načelnika Unsko – sanskog kantona” – kazao je općinski načelnik Nedžad Zukanović.
      - Mi imamo iste probleme. To je lokalna zajednica, život se odvija u lokalnoj zajednici. Razgovarali smo o puno temu. Zakonu o prostornom uređenju, da se što prije donese, razgovarali smo o deponiji, o problematici dječijih vrtića koji su skinuti sa budžeta Unsko-sasnkog kantona. To će biti jedan veliki problem koji će nam se desiti od marta mjeseca. Razgovarali smo puno o problemima stečajnih postupaka koji se predugo vode, razgovarali smo i o poljoprivrednoj proizvodnji, poticajima, zajedničkim nastupima prema kantonalnim federalnim vladama, agencijama, ministarstvima. Nama treba investicija, nama treba pomoć, nama treba ulaganje u infrastrukturu i da učinimo sve da život građana učinimo boljim – kazao je za media-kljuc Emdžad Galijašević.

Ključ, 1. februar 2013.

Prilog:  media-kljuc    Radnici Scontoproma i u štrajku i na prinudnom odmoru
Obećana isplata druge plate


 
      Radnici firme za preradu drveta Scontoprom Zgon od proteklog četvrtka su u štrajku. Radnici su zahtijevali isplatu dviju plaća a neizmiriene su im tri plaće.
      U ovoj sedmici isplaćena im je jedna plaća te im je u skorije vrijeme obećana isplata i druge plate.
      Radnici Scontoproma u petak su o ovom problemu razgovarali i sa općinskim načelnikom prof. Nedžadom Zukanovićem koji je izrazio razumijevanje za njihov problem.
      Iako im je isplaćena jedna plata, radnici nisu pozvani da nastave sa radom. Naprotiv, poslati su kućama na prinudni odmor od 25 dana jer trenutno u preduzeću nema trupaca za nastavak procesa rada. Na nedostatak sirovina ukazivala je i vlasnica Scontoproma Elizabeta Josipović i to u više navrata upozoravajući sve nivoe vlasti.Ključ, 1. februar 2013.

Prilog:  media-kljuc    


Peta redovna sjednica
Planinarskog društva „Lanište“ Ključ
 

Planinarsko društvo „Lanište“ Ključ održalo je svoju petu redovnu sjednicu u prepunoj sali Općinskog vijeća. Ovom prilikom usvojen je finansijski izvješta za 2012. godinu, te plan izleta i pohoda za 2013. godinu. Takođe je dogovoreno da se veći izleti obavljaju subotom, a lokalni izleti nedjeljom.

Razmatrane su i mogućnosti izgradnje planinarskog doma. Upravni odbor dobio je zadatak da preuzme inicijalne aktivnosti oko izgradnje planinarskog doma (izvedbeni projekat i lokacija). Osim toga Skupština Planinarskog društva je donijela odluku da se dodatno obilježi i označi reprezentativna planinarska staza prema Starom gradu, te da se u gradu izgradi pano Planinarskog društva „Lanište“ Ključ.

Važno je spomenuti da su takođe izvršene i izmjene neaktivnih članova u Upravnom odboru, te da je za novog člana Upravnog odbora izabran Čahut Dino, a na mjesto sekretara Društva izabran je Haris Smajić.

DA BI SE VRATITLI OPET NA ARHIVU KLIKNITE OVDJE

 

Copyright by Filips Web Design & Kljuè Info Team - 2004.         -->        All rights reserved.    Powered by freebih.com network